کد مطلب: 28595 تعداد بازدید: ۶۸۱

برگزاری مراسم افطاری

شنبه ۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۶:۱۱
در ایام میلاد پر برکت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی ع ضیافت افطاری به میزبانی مدرسه علمیه خواهران مشکوة انديشه برگزار گردید.

در ایام میلاد پر برکت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی ع ضیافت افطاری به میزبانی مدرسه علمیه خواهران مشکوة انديشه برگزار گردید.

روز چهارشنبه شانزدهم  ماه مبارک رمضان، مصادف با دوم تیر ماه 1395، مدرسه علمیه مشکوه اندیشه خواهران میزبان طلاب قدیمی و جدید خواهر و برادر و اساتید محترمشان همراه با خانواده های ایشان بود. این افطاری که برای دومین سال در مدرسه علمیه مشکوه اندیشه برگزار می شود، فرصتی ناب برای دیدار دوستان قدیمی و جدید و حاضر و غایب است.

در این مراسم که از ساعت 18 آغاز شد، حجت الاسلام و المسلمین قاسمیان برای خواهران و حجت الاسلام تراشیون برای برادران صحبت کردند. پس از آن محفل مداحی و مناجات خوانی برای برادران و خواهران به صورت جداگانه برگزار شد و در آخر همه مهمان خوان کرم امام حسن مجتبی علیه السلام بودند.

حجت الاسلام قاسمیان که طبق معمول با چهره ای باز و بشاش با طلاب روبرو می شوند، در صحبت های خود بیش از هر چیز به مسائل اخلاقی تاکید کردند.

 

ایشان در ادامه بر بحث فضول تاکید کردند و پس از آن به موضوع نیت پرداختند.  امری به نام نیت کردن داریم که در همه کارها، خوردن، خوابیدن نیت کنید. چه اشکالی دارد که خانمی که در خانه غذا درست می کند ، غذا را نذر امام حسین بکند. کسی که با غذای نذری بزرگ می شود؛ جور دیگری بزرگ می شود.

ایشان در ادامه فرمودند، ما فقط برای نماز نیت می کنیم و یاد نگرفته ایم که تمرین نیت کنیم. آدم باید در روز 10-20 بار تمرین نیت کند. ما در افطاری این نیت را می گوییم که اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا، ولی در کارهای دیگر به آن فکر نمی کنیم. به یاد بیاوریم که من فیزیک را به خاطر خدا می خوانم. فقه و اصول را به خاطر خدا می خوانم. در هر کاری باید نیت کنید و تمرین نیت کنید. در خوردن و خوابیدن، نکاح ، درس خواندن ، راه رفتن و .... اگر فرد این کار را ادامه دهد می رود که کارهایش رنگ خدا بگیرد و کم کم نیت کردن را یاد می گیرد.

همچین چیزی ممکن است. ما در دستورات اخلاقی مشارطه، مراقبه، محاسبه داریم. که مشارطه در اول روز، مراقبه در وسط روز و  محاسبه در آخر روز است. می گویند چون ما نیت نمی کنیم، نمی توانیم مراقبه کنیم.  و مستدام باید این کار را بکنیم.

آیه 11 سوره جن، را آقای حق شناس مرتب می خواندند؛ اگر استقامت بکنید؛ بر طریقت، خدا آب های گوارای فراوانی به شما می نوشاند.

در ادامه یکی از طلاب از ایشان در این مورد پرسیدند که همه کارهای ما که خدایی و مفید نیست. ایشان جواب دادند که کار باید متناسب با نیت باشد که وقتی برای هر کاری نیت کنید، کم کم این تناسب ایجاد می شود. مثلا نمی شود نیت کنید که با نیت الهی وقت تلف کنید. برای کار گناه نیت کنید، یا برای رضای خدا کار لغو یا کار مرجوح انجام بدهید. آن جاهایی که راجح است وقتی نیت کنید، جور دیگری می شود.

مثلا بگوییم خدایا به خاطر تو و نیرو گرفتن بدن برای خدمت تو غذا می خورم.

برای این هم که فضیلتی در انسان شکل بگیرد باید دوماه آن را تمرین کنیم و اگر انجام ندادیم، آن را قضا کنیم.

ایشان در ادامه به بحث فضول و لغو در خیالات پرداختند و اشاره کردند که آیه سوره مبارکه حدید، بحث معرفت شناسی روان شناسی جالبی را مطرح کرده است. قرآن می گوید خیال پردازی افتخارهایی ایجاد می کند که واقعیت ندارد، در صورتی که باید این طور باشد که من باید بروم و وظیفه ام را انجام بدهم.

 

بحث دیگری که ایشان مطرح کردند درباره جلوگیری از این خیال پردازی و خودبزرگ بینی است و دوای آن را توجه به مشیت الهی دانستند. ایشان بیان کردند که قرآن می فرماید هیچ مصیبتی نیست در دنیا که در نتیجه گناه نبوده باشد. در این صورت نتیجه معلوم است و این یک بحث روانشناختی و معرفتی است. و این چیزی که خدا بخشیده است. خیلی بیشتر از این است که خدا بخشیده است.

علم جدید می گوید به خاطر ویروس است، در صورتی که قرآن می گوید به خاطر ذنب است. ما باید این را در ذهن داشته باشیم که دکتر برویم ولی به این فکر کنیم که عامل این ویروس چه بوده است.

یا این که قرآن می گوید نه همه، ولی بعضی از سنگ ها هستند که از خشیت خدا پایین می افتند، سنگ ها از خشیت خدا می افتند ولی با همان فرمول mgh  می افتند. این نگاه، نگاه توحیدی کاملی را در همه امور برای فهمیدن چرایی وقایع و اتفاقات برای ما شکل می دهد.

حجت الاسلامتراشیون نیز که با صحبت های مفید و زیبا و کاربردی خود، همیشه راه های خوبی برای خانواده ها ارائه می دهند، در این مهمانی برای برادران به سخنرانی پرداختند. ایشان ابتدا به آمار بالای طلاق و اختلاف ها اشاره کردند و پس از آن به بررسی یک زندگی سالم پرداختند.

ایشان بیان داشتند که اصل در زندگی مشترک وجود مشکل است و برای حل آن باید اقدام نمود. و تفاوت های بسیار زیاد است و باید آن را شناخت. نیز توصیف کردند که جاده زندگی مانند جاده چالوس پر پیچ و خم ولی زیباست.

ایشان در ادامه به تفاوت های بین زن و مرد پرداختند و بیان کردند که بسیاری از اختلافات از ندانستن و لحاظ کردن این موضوع سرچشمه می گیرد.  در ادامه بیان کردند که زن و مرد در واقع فقط در اسنان بودن مشترکند. مردان باید به زنان خود توجه کنند و در برخورد با آنان مهارت کلامی داشته باشند. موثرترین عضو زبان است و 70 ردصد ارتباطات از طریق کلام است.

همچنین زنها ارتباطات فراکلام و مقصود فرد را از گفتن دریافت می کنند و مردان باید به این نکته توجه کنند. همچنین مردان باید به درستی برای ارتباط کلامی کامل، صمیمانه و به اندازه برای همسران خود تلاش کنند. ارتباطی در خلوت، به دور از قضاوت و عوامل هواس پرتی. با سخنان و الفاظی زیبا.

 

قابل ذکر است که این افطاری به همت خود طلاب خواهربرگزار شده بود وطلاب خواهر میزبانی خوب و شایسته ای را از سایر افراد حاضر انجام دادند.